top of page

Esbart Vila de Sallent

L’Esbart vila de Sallent es va estrenar l’any 2016 amb dues seccions; l’escola de dansa i el cos de dansa. Durant aquests anys el nombre de dansaires i grups de l’escola ha anat variant i també la del Cos de dansa, que després d’una primera etapa molt nombrosa s’ha quedat establint amb quatre dansaires. El projecte de l’Entitat també s’ha anat transformant i adaptant durant aquests anys a la realitat cultural del poble i a les necessitats que s’anaven percebent pels membres de l’Esbart. 

Actualment la nostra activitat està enfocada en quatre eixos; la recuperació de danses (com el Ball de la Faixa i Ball de Cintes de Sallent); la creació de danses com el ja tradicional Toc d’Enramada, una dansa popular que inaugura els carrers Enramats de la nostra festa més representativa; les col·laboracions amb altres entitats del poble, com El Concert, Destrenant les Enramades i altres col·laboracions amb els Gegants; i la creació d’espectacles propis com Plaça, Aromes, A-cobla’t, La llegenda o (Nos)altres, l’últim espectacle del cos de dansa que per primera vegada s’iniciava en el gran format escènic.

 

L’Esbart té unes participacions fixes relacionades amb el calendari festiu de la Vila, com són les Enramades, la Festa Major, la Fira de Santa Llúcia, Carnaval i Sant Jordi (que s’emmarca dins la setmana cultural). A partir d’aquí l’Entitat ha estat impulsora d’altres propostes que volen enriquir el teixit associatiu i cultural de Sallent com el Festival Esbartada o la recuperació del Dimoni de Sallent. 

bottom of page