top of page
001 _ Esbart. 2022  _39A0015 La Llançadora JPG.jpg

Projecte escènic: Fiblades

El nostre primer espectacle parla del que ens uneix. Del llegat tèxtil que compartim les tres poblacions, i de les colònies que, a la llera del Llobregat, van marcar la història de la indústria tèxtil catalana.

Fiblades és un relat real i sincer d’històries que han quedat oblidades o soterrades en la por, la misèria i el silenci. Una mirada es d’una altra perspectiva que visibilitza un fragment de la nostra memòria històrica.

Fiblades ens mostra com el poder desencadenava situacions laborals, socials i interpersonals que donaven forma a un sistema on es vulnerava la llibertat de les persones. En un marc on l’explotació laboral, les dures condicions de treball i l’organització jeràrquica potenciaven una convivència definida pel control.

Fiblades  parla de la dona, del seu paper dins d’aquesta estructura, de l’abús, la renúncia i l’encotillament al que era sotmesa. Un relat que conviu entre el silenci i l’empoderament de diverses dones que van ser el motor de les colònies i del tèxtil. La proposta coreogràfica treballa en un llenguatge propi que beu de la dansa d’arrel. Busca noves expressions i formes per transmetre diverses idees que ens interpel·len a reflexionar, posant el cos i moviment a disposició de la història.

Fiblades pretén fer un reconeixement als nostres avantpassats que van viure aquestes històries i que van impulsar la transformació del territori.

Amb el suport del Pla d’impuls a la dansa d’arrel

FMM_positiu_vermell.jpg
cultura.png
bottom of page